Om föreläsningarna

Fredrik har mycket bred kompetens inom kost och näringslära. Föreläsningar kan givetvis skräddarsys åt er, både med avseende på innehåll och tidsåtgång. Det vanligaste är 1-2 timmars föreläsning.

Är du intresserad av att boka Fredrik?
Fyll i formuläret nedan, skicka e-post till fredrik@paulun.se eller ring 070-333 78 44.

Obs!
Fredrik kan av tidsskäl inte svara på personliga frågor om kost och näringslära.
Han hänvisar istället till Svenska näringsakademin (08-440 90 80).

Förslag på ämnen

Biohack – den magiska maten

De senaste decennierna har forskningen presenterat häpnadsväckande fakta kring vad maten och särskilda ingredienser kan uppnå närmast magiska effekter i kroppen. Därför har begreppet Biohack uppstått och det handlar om hur man med rätt kunskap kan påverka sin biologi genom att påverka/skydda arvsmassan, påverka leverns omsättning av näring och läkemedel, optimera musklernas funktion eller stimulera de system i kroppen som ligger bakom fettförbränning. Väljer ni denna föreläsning kan ni själva påverka vilket inriktning Fredrik ska ha, t ex mot åldrande, cancerhämmande, prestationshöjande, optimering av tarmfloran eller något helt annat. Maila fredrik@paulun.se med ditt eget förslag.

Paulúns skafferi

Vad ska man ha hemma i skafferiet för att ge hela familjen den näring de behöver? Fredrik går genom vad hans egna kyl, frys och skafferi innehåller och hur man ska tänka när man handlar. Är ekologisk mat bättre än konventionell? Hur mycket socker bör man egentligen äta? Måste man bli vegan? Dessa och många andra frågor besvaras i denna föreläsning som har mycket fokus på barn och familjeliv.

Genvägar till fettförbränning

Fettförbränning är ett tacksamt ämne. Kan man öka den åstadkommer man en bättre uthållighet och håller lättare vikten. Vill man gå ned i vikt är fettförbränningen verkligen en vän att hålla i handen. Genom att äta rätt livsmedel och på rätt sätt, kommer du att förmå kroppen att använda en större andel fett som bränsle. Det betyder att fettet sakta men säkert ”smälter bort” och använda som energi istället för att lagras. Samtidigt får din kropp tillgång till en större energimängd och kan därför prestera bättre inom uthållighet. Även livsstilsfaktorer som stress och sömn inkluderas i föreläsningen.

Kost för träning

Hur ska man äta före, efter och kanske under träningen för att maximera uthållighet och styrka, samtidigt som man får maximal återhämtning? Föreläsningen kan vinklas så att den passar uthållighetstränande eller styrketränande bättre. Fredrik kan även fokusera på barn och/eller äldre, och hur dessa grupper verkligen får ut det mesta ur sin träning med hjälp av rätt mat.

Grundläggande näringslära

Detta är en föreläsning för dig som vill veta hur en näve russin kan omvandlas till en tanke eller ett par löpsteg i kroppen. Syftet med föreläsningen är att ge en grundäggande förståelse för vad maten egentligen gör i kroppen. Protein, fett, kolhydrater, alkohol, vitaminer, mineraler, antioxidanter etc är alla ämnen som inkluderas, liksom vatten förstås.

Boka föreläsning

Fyll i formuläret så återkommer jag inom kort.